Besökare!

Igår efter jobbet åkte jag hem till Jessica på lite glöggmys. Det var väldigt trevligt, för hennes vänner var lika pratglada som hon är, så det var ingen risk att det skulle bli tyst i en sekund. Tummen upp för det! Eftersom jag inte visste om jag skulle jobba idag eller ej, var jag tvungen att åka hem rätt tidigt.
Väl hemma väntade Madde, Markus, Hampus och Lova på mig!! Ååååh gosa bebis! Alltså tänk vad små dom är i början, men dom växer ju som ogräs och snart är hon en hormonspricka tonåring som vrålar på sina föräldrar. Jag vara väntar!!

Hade lilla Hampus bredvid mig inatt och bara det gjorde att jag längtar till att få egna barn. Men det är att dröja ett bra tag!


Shoppade lite kläder idag. När det kommer till T-shirtar kan jag köpa hur många som helst, speciellt om det är billiga. På JC köpte jag tre st för 199kr, heeelt okej faktiskt. Hade tänka att köpa för 400, men 6 t-shirtar är väl lite väl att ta i när jag redan har mega många.






Jag gilla, jjjjaaaa!


Nu ska vi beställa lite mat och kolla på The blind side.

Haré!

Peace and Love!

Jag är nog en av dom lyckligaste personen som har vandrat på denna jord, eller jag skulle bli det om jag kunde åka till Peace and Love som är den 28juni-2juli. För JOURNEY kommer dit och jag måste ju se dom!! Det finns tre speciella artister/band som jag helst av allt vill se, och Journey är en av dom. P!nk, som var min prio ett, har jag ju redan sett och Tina Turner kommer jag nog aldrig att få se med tanken på att hon fyllde 71 i nov. Tyvärr kommer hon nog inte göra några mer konserter, men jag håller uppe hoppet om att hon ska komma till Melleruds festival, KAOS, och rocka loss! Chansen är otroligt stor att hon gör det!


Hade med mig kameran till jobbet idag och eftersom jag går hem, kunde jag lika gärna passa på att fota lite.
När jag ser andra ta bra kort bara sådär, tänker jag att det är väl inte så svårt. Men damn vad fel jag hade! Idag när jag skulle fota en växt, ville jag ha fokus på rätt ställe, men kameran gjorde inte som jag ville. Tillslut lyckades jag få två någorlunda bra kort, men jag vet fortfarande inte hur jag gör det. Hmm! Märkte oxå att kameran inte pallade kylan något större. Dock var jag ute i 2h, men hade gärna varit ute lite längre.



Här är en misslyckad bild.


Här är en lyckad. Det är där jag vill att fokusen ska vara.


Ska lägga mig och blänga på Nyår med Tina.

Haré!


Jag lär mig sakta men säkert!

Dock har jag inte löst problemet som jag berättade om igår, men löser sig tids nog.

Idag åkte vi ut till Marstrand en sväng och jag tog lite bilder. Jag har redan märkt att jag måste köpa ett nytt objektiv för det gick inte att zooma som jag ville. Men då har jag ännu ett problem. Jag fattar inte vilken man ska ha...? Nu har jag 18-55, vilket är ett helt vanligt nybörjar objektiv om jag har fattat det hela rätt. Vad jag har hittat just nu, ligger det billigaste objektivet på 1300 cirkus för 55-200. Tror det innebär att man kan zooma längre med det. Men det finns ju hur mycket som helt att välja på och hundra nya ord som jag ska lära mig för att fatta vad allt innebär! Shiiit!


Här är den kameran jag har köpt.






Detta var något jag lyckades med igår, men jag har ingen aning om hur jag gjorde det. Alltså att få fokus på en av bitarna medans dom andra blev suddiga.


Övning ger färdighet!

Haré!

Utkast: Dec. 25, 2010


Jag behöver hjälp med detta!! Nu på denna första bilden har jag som ni ser inte lagt upp någon bild, men alla grejer som är på höger sida finns där.




När jag ska lägga till en bild finns det inga att lägga upp, fast jag har laddat över dom till datorn.



Nu när jag har dragit över en bild, kommer denna rutan upp där det står " De enda åtgärder som stöds för filer med JPEG-format är bildrotering/ perifer belysning/ Visningskontroll/ redigering av bildens tonkurva"


Så nu är bilden där, men jag kan bara ändra dom grejerna som stod på den övre bilden. Alltså VAD GÖR JAG FÖR FEL?!! Snälla HJÄLP MIG!!!

Min julklapp till mina systrar, fick dom att börja gråta!

Denna julen blev lyckad! Jag har varit väldigt nöjd över alla julklappar jag har köpt,  speciellt till Sandra och Madde.  Jag tänkte först köpa Sex and the city boxen till dom, men tyckte att det var inte riktigt det jag ville ge dom. Jag bestämde mig tillslut att köpa ett armband med deras namn på. Eftersom att jag inte skulle fira jul ihop med dom, skrev jag ett litet brev som dom öppnade innan dom öppnade paketen.

Och såhär stod det:

Vi skulle inte köpa några julklappar till varandra i år men jag köpte varsin till er ändå.

Trots överdosering av p-piller, gravida psykutbrott och alla konstiga funderingar och tankar, är vi en trio som troligtvis aldrig kommer att brytas. Ni har varit mina inkomstkällor, fyllehjälpare, mat-och sovrums värdar men framför allt har ni varit mina bästa vänner.

Jag har länge funderat på vad jag skulle kunna ge er eller göra för att försöka ge tillbaka lite till er eftersom ni alltid ställer upp för mig i vått och torrt. Tillslut hittade jag något som jag tror att ni kommer tyck om. Jag har en likadan så det blir lite som en syskongrej, som jag länge har pratat om att vi skulle skaffa oss. Jag hoppas ni blir glada över den.

Har ni öppnat julklapparna innan ni har läst detta, ska ni ha varsin fet smäll för nu är ingen av er gravida!

God Jul och tack för att ni alltid finns där!

Kram från eran unika lillasyster!



Jag kan meddela att dom blev väldigt glada över klappen. Madde, som precis har fått lilla Lova, bröt ihop i början av brevet och Sandra fattade inte vad det var med henne men sen när hon läste, började hon oxå att gråta. Även mamma började gråta för att dom andra grät, så det var ett himla håll i gång där ett tag. Jag kan säga att jag är väldigt nöjd över reaktionerna!

Det jag fick i julklapp var presentkort på Expert så imorgon ska jag åka dit och köpa en systemkamera. Fick även presentkort på en sportaffär och en sminkaffär. Av mamma fick jag en jätte fin ljushållare som man hänger i fönstret, och av Sofia fick jag oxå några ljusgrejer som man ställer på bordet. Är nöjd över mina julklappar med tanken på att jag inte hade önskat mig något men fick saker som jag ville ha.


Julafton är en vit dag, alltså ingen alkohol för mig. Tycker inte det passar sig, men om andra gör det struntar jag i så länge det inte går över gränsen. Det innebär att ikväll är det jag som är chaffis, så snart ska jag köra hem farmor och sen gå och lägga mig! Upp tidigt imorgon för att vara vid Expert när dom öppnar så jag kan få min systemkamera innan den tar slut.

Hoppas alla har haft en bra julafton och fått fina presenter!

Haré


Uppesittarkväll gör mig rastlös!

Traditioner i all ära, men jag blir så fruktansvärt rastlös dagen innan jul när vi sitter och spelar Bingolotto. Visst det kan väl vara mysigt, men inte när det håller på i 4.5h!!  
Efter andra spelet bojkottade jag Lotta och tittade på Full Metal Jacket istället. Just den filmen ska man kanske inte se dagen innan jul. Den sprider inte speciellt mycket julkänsla, så jag stängde av efter halva filmen. Den bästa och mest kända kommentaren ifrån filmen är ju " Me love you long time" Det är många som har hört den frasen, men tror inte det är så många som vet vilken film det kommer ifrån. Men nu har ni fått reda på det, ännu en  onödig kunskap kanske men det kan vara bra att veta ifall du någongång kommer att vara med i Postkod.

Denna julen är den första som jag firar med pappa utan att Sandra och Madde är med. Känns gött konstigt faktiskt. Det är väldigt lungt och tyst, förutom när pappa drar igång med alla dess möjliga djävulskap! Men roligt har vi!
Är van med att fira jul med 25 st och iår ska vi bara vara 5. Vi kommer inte ha någon tomte heller, och det är oxå första julen som jag ska fira och det inte kommer någon tomte! Får be pappa gå till Kungälv och köpa tidningen så kanske herr tomtefar vågar sig fram ändå. Kan ju alltid hoppas, för iår har jag faktiskt varit snäll och jag förtjänar att tomten kommer hit.


Orkade inte lägga upp några bilder igår från Liseberg, så dom kommer nu istället.


Stjärnvinst!


Världens största kanelbulle! Eller Lisebergs största.







Farmor ska sova här inatt, vilket innebär en diskussion om vart hon ska sova. Det finns en säng över men envis som hon är, har hon fått för sig att sova i soffan. Den soffan är typ 100 år gammal och sätter man sig för hårt ner i den, bryter man hela svanskotan! Men men, vill hon sova där så får hon göra det!


Ska ta och fixa nya sängkläder i min säng och sen är det dags att nana.
Hoppas ni har haft en bra kväll hemma, eller på jobbet!

MERRY X-MAS AND GOD BLESS YOU ALL!
 
Haré!


Mini Lina har kommit till världen! Lova <3

Imorse klockan 05.30 kom Lova. Nu är jag moster till 5 vildingar och jag har en känsla av att detta bara är början. Det är första gången som jag inte kommer vara med på samma sätt som jag har varit med dom andra. Jag har alltid träffat dom efter bara någon dag, men nu kommer det gå över en vecka och alla andra kommer att ha få se henne innan mig. Det känns väldigt konstigt faktiskt, men men det finns inte så mycket att göra åt det. Ska åka ju åka upp den 30 och ska vara där under helgen, så jag hinner allt att gosa lite med lilla Lova

Mamma och Madde säger att Lova är väldigt lik mig när jag var liten, så det är bara att välkomna Mini Lina till världen! Jag ska lära henne allt jag kan och lite där över. Ska se till att hon blir som mig och jag har redan börjat. Har köpt en skit cool body till henne som inte är speciellt tjejig, för det jag tycker inte om när man bara köper rosa kläder till en tjej. Ska lägga upp ett kort någon dag så ska ni få se hur grym den är!

 
Lova 12/22

Det är bra att mina systrar ser till att befolkningen i Mellerud ökar. Fast snart kan kan dom tillsammans bygga upp en egen liten kommun, Ekenburgs kommun!


Direkt efter jobbet idag, åkte jag och gänget till Liseberg. Herre min skapare vad kallt det var! Höll på att frysa ihjäl där ett tag. Det är skit mysigt att gå runt och se på alla lampor, käka ett knäckäpple och kolla på alla människor. Kicki vann en stjärnvinsten på choklad hjulet och jag vann en oåse chips. Yaaay! Chansen att vi går upp 15kg under julen är rätt stor men what the fuck, det är jul!


Ska ringa min Mami nu och snacka lite om julklappar och sådär. Nu är det bara 2 dagar kvar!!!! 

 
Haré!


Walla!

Gick hem från jobbet idag och det tog cirkus 1.5h, men med musik i öronen var det ju inga som helst problem. Har bara gått hem 2-3gånger sen jag började på Rollsbo och det känns inte riktigt okej faktiskt. Pappa har varit snäll och hämtat mig inne i Kungälv, så har ju gått 20-30 min iaf men ska be honom sluta med det. Har ingen tid att passa, så kan lika gärna gå hem och samtidigt ladda upp endorfin nivån.

Just nu längtar jag som bara den till 27/12, för då kommer nämligen lönen! Fast jag fick nyss reda på att jag inte alls får lönen den 27, utan jag får tydligen den 23 ist. Ska ju inte klaga! Funderar på att köpa lite kläder och det jag har hittat just nu är detta:




Dock känner jag inte för att åka in till Femman på mellandagarna då alla hysteriska tonåringar springer runt i affärerna och bara sliter i kläderna. Jag betalar nog hellre fullt pris för saker, än att gå in där under dom dagarna. 
Alla dom som jobbar i affärerna borde få veckans ros eller något sånt för att dom orkar med att jobbar där. Hade aldrig orkar! Kanske kan bero på att jag inte har intresset för det heller, men ändå.


Innan jag avslutar detta inlägget vill jag bara fråga, NÄR FÅR MAN MER TID PÅ SPOTIFY?? Det är första gången som det har tagit slut för det har hela tiden laddats på med mer tid. Men nu, nu är det borta!!!


Haré


Kärlek gör en så in i helvete blind och dum i huvudet!

Jag vet, jag vet, jag vet, jag veeet att jag hade fel och att folk hela tiden sa till mig att backa ur, men nu behöver ni inte säga till mig något mer för nu är det finito med det som har varit.
Kärlek gör oss blinda och jävligt dumma i huvudet! Även när alla jävla larm klockor ringde och brandbilen körde rätt över mig, kunde jag fortfarande ignorera det. Jag tänkte " Det är såhär det ska vara. Det kommer bli bra tillslut. Vi måste bara arbeta på att det ska blir bra". Ordet BARA har jag använt ganska mycket under 8månader för att försöka lura mig själv till att allt var bra. Men faaaaan var RK:ad jag har blivit av mig själv!!

Vi var aldrig tillsammans, men ja det var jävligt komplicerat ändå. Egentligen fattar jag inte varför jag ens reagerar, för jag visste att det bara var en tidsfråga innan det skulle sluta här. Kan säga såhär att denna personen är den första jag har gråtit över och ni som känner mig, vet att jag väldigt sällan gråter och speciellt inte över någon person. Jag ringde min syster en kväll och bara grät och hon blev lika förvånad hon att jag reagerade så starkt för någon. Jag var så upp i öronen förälskade i något som mer var min fantasi, än min verklighet.

Efter att ha hört från alla att det var något som inte stämde och att det inte skulle vara såhär, inser jag nu att det stämmer. Det skulle inte ha varit så jävla komplicerat som det har varit och det var verkligen inte bara jag som krångla till det, för du var exakt lika mycket inblandad i det! 

Detta har varit kört ett bra tag men som ett beroende, har jag vägrat att inse att det hade gått alldeles förlångt.

Du behöver inte längre försöka låtsas anstränga dig till att försöka få detta att fungera!




Jag är inte en sån person som ber en annan dra åt helvete och jag tänker inte göra det nu heller, utan jag säger God bless you och hoppas du får det så jävla bra!!






Bye Bye!

Usch fy och bläää vad jobbigt det börjar bli att lämna min lägenhet i Mellerud! Som jag har sagt förut är det inga problem att lämna själva stället Mellerud, men att lämna sitt hem är röööööv jobbigt!


Vardagsrum/sovrum
Även om det är städat ser det ut som ett bombnedslag bara för att det är så litet.


The toalett!




Köket


Sovrum och min underbara sköna säng!
Nästa gång jag åker upp ska jag börja packa ner och ge bort saker. Sorgarbete på hög nivå! Men men, jag kan inte ta med mig lägenheten ner till Kungälv och jag vill inte bo i Mellerud, så det är egentligen inte så mycket att diskutera.

Helgen i Mellerud bestod av att sova, umgås med mina syskon och bara ta det lungt. Ibland är det väldigt behövligt att ha en sån helg för att ladda upp batterierna. Ska ev upp till Mellerud på Nyår, men det beror lite på vad som händer och hur vädret blir.


Kommer troligtvis att spendera min kväll här framför datorn eller om jag ska ta och sticka lite?? Har inte kommit så långt med Lovas mössa som jag egentligen skulle ha varit klar med. Oooops! Men jag skyller på att jag är en upptagen kvinna. Försöka går ju!

Haré!

Dag 03 Mina föräldrar!

Just nu hoppar jag över dag 2 för jag vet inte riktigt hur jag ska skriva där, men det kommer ev att skriva om det någon annan dag.
Tänkte presentera mina päron istället. Jag vet inte riktigt vem jag är lik mest, men jag säger att jag har fått det bästa av två personer.
Många av er känner redan min mamma, som är nyheternas reporter! Det hon inte vet, är inte värt att veta. Det är inte så att hon söker efter att få reda på allt, men utav någon anledning får hon reda på saker innan jag ens vet något. Hon är alltså en riktig mamma som alltid har legat steget före. Är det fjortisfest någonstans, vet hon om det innan ens den som ska ha festen vet om det. Nej inte riktigt kanske, men våran mamma har koll! Jag har aldrig kunnat ljuga för henne, vilket iofs är bra men det var inte ens värt att försöka. Jag tror seriöst hon har en lögndetektor inbyggt eller så är det så att hon inte tror på att hennes barn är änglar. Har lite svårt att avgöra vilket som stämmer....
Det jag gillar bäst med min mamma är att jag vet att om klockan så är 3 på natten, kan jag ringa till henne och bara prata för att jag känner för det. Kanske inte om helt onödiga saker som tex vad det ska bli för mat, men som när jag går hem från krogen och inte vill gå själv, kan jag ringa till henne. Hon ställer alltid upp så gott hon kan och det är så en mamma ska vara! När man var liten tänkte man " tänk om Agust mamma, var min mamma" men alltså NEEEEJ! Skulle aldrig byta bort Tant Rafa mot någon annan. Har hon fött mig så får hon dras med mig för all evighet, så är det bara!
Pappa, The Big Boss, går under namnet Thomas men de flesta känner honom som Igge. Han är verkligen klassens pajas om något! Det går inte 5 min innan jag håller på att garva ihjäl mig när jag är med honom. Om jag skulle förklara hur en man är, skulle jag förklara visa fram pappa, för han är verkligen den typiska mannen. Dricker öl, snusar, luktar sågspån ( eller väldigt god mansparfym), gillar hårt arbete, tänker att det som inte dödar, det stärker och alla andra såna där mans fasoner dom har. Han är oxå en som jag vet alltid ställer upp om det är så. Han hade kanske inte uppskattat om jag ringde mitt i natten bara för att prata, men jag vet att om det verkligen skulle vara något, skulle han inte tvivla på att hjälpa mig. Det är ju föräldrarnas jobb att göra det, men det är inte alla som gör det.
Det bästa med honom är att han kan vara rätt spontan. Som en gång när han plötsligt kom på att vi skulle bussluffa i Västra Götaland under en helg. Kommer inte riktigt ihåg hur det kom upp men bara själva grejen att göra en sån sak, är väldigt roligt. Har väldigt många minnen om med honom när det bara var jag och han. Kan nog säga att jag är pappas flicka och det känner jag än idag att jag är, även om jag är "stor"
Papi!
Mami! Hittade ingen bild från nu eller rättare sagt jag kunde inte spara den för då kom det med 500 andra bilder som inte hade med mamma att göra.
Nu går det inte att göra så att det blir mellanrum, därför sitter hela texten ihop! Jävla skit teknik!!!
Ska börja packa nu hade jag tänkt. Ska åka till Mld över helgen och mysa med mina syskon!
Haré!

Dag 01 Presentation av mig själv!

När jag ska presntera mig själv, vet jag aldrig vad jag ska säga. Det är rätt svårt att göra en bra bild av sig själv bara genom ord, men jag ska ge det ett försök!

Jag står någonstans mellan tonåring och vuxen. Ibland känner jag mig yngre än vad jag är, men det finns även tillfällen då jag känner mig som en riktig oldie. 
 
Min "barnsliga" sida:
* Åka pulka
* Tälja
* Bygga kojor
* Leka lekar
* Titta på teckanat
* Har jag inte ätit, kan jag bli lika jobbig som en 5 åring, eller om jag har tagit en powernap.
 Sen finns det säkert något mer.

Min "vuxna" sida:
* Kan hantera min ekonomi
* Sköta mitt jobb.
* Planerar
* Tänker mycket på konsekvenserna

Jag är en grubblare, tänker väldigt mycket på viktiga saker men även helt onödiga saker som bara har fastnat. Har jag en fråga måste jag få svar på den, så google och Hanna Murr är några av de jag behöver för att lugna min hjärna. Som den funderingen jag har just nu är "Hur mycket snor har en vuxen människa?" och "vad är snor" Helt jävla onödiga tankar, men jag har gått och tänk på detta i snart 3 dagar!

Förut var jag en ensamvarg, vilket jag fortfarande är men börjar mer och mer tycka om att umgås med människor. Är inte jätte förtjust i att umgås en och en, vet inte riktigt varför det är så men vill helst umgås i grupp. 
Jag är en person som anpassar mig ganska mycket, tar fört och främst andra i första hand men även det börjar ändras. Man ska absolut inte vara ego, men man ska inte alltid sätta andra i första hand.

Så långt bak jag kan komma ihåg, har jag alltid varit en pojkflicka. Min familj kallar mig för Linus, eller Linus Ida. Vet inte riktigt hur dom har fått ihop det sista smeknamnet där men det funkar.
När vi skulle förklara varandra i skolan, fick jag alltid att jag var rolig. Även lärarna sa att jag var klassen pajas. Något av det bästa som finns är ju att få andra att skratta och få dem på bra humör, så ser inga nackdelar med att folk förklarar mig som en pajas. Fast stå i centrum tycker jag inte om, så det är lite kluvet där. 

Jag är väldigt känslig fast på ett sätt som inte syns, eller jag får för mig att det inte syns iaf. Få inte en chock nu, men jag tycker faktiskt om att kramas, även om jag blir stel som en pinne. Den som är bästa på att kramas är Babbsan! Ååh vad jag tycker om hennes kramar! Om hon skulle sälja dom, hade hon blivit miljonär på en vecka för så goa är hennes kramar!

Jag tycker om utmaningar, att lära mig nya saker, att kunna och veta mycket saker. Har väldigt ofta olika mål som jag vill nå, men går det inte så går det inte. Jag lägger inte ner så mycket energi på att besvikelser. Det som är menat är menat, det går som det går. Det är bara att hoppa upp på hästen igen och försöka på nytt. Gör om, gör rätt!

Personligheten är hela tiden under en uppbyggnad, så det går inte att förklara precis vem man är. Men här är iaf lite av vem jag är.

Jag vill bara avluta med att JAG ÄR UNIK!

Nu ska jag åka in till stan och få min chi latte om snoret i min näsa vill samarbeta!

Haré!





Blogg hjälp!

Hittade detta på en annans blogg, och tänkte att det kan vara bra att ha när jag inte vet vad jag ska skriv om.

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Min manliga sida har kommit tillbaka!

Min manliga sida har kommit tillbaka! Jag är återigen förkyld!
Har tänkt att ta sovmorgon imorgon till 8-8.30, för jag är ledig,och sen börja med mina sysslor. Ledig betyder att jag har 500 andra saker som ska göras. Först kommer alla sysslor här hemma, som ni vid det här laget vet vad det innebär. Sen hade jag tänkt åka in till stan, ta en chi latte och gå runt i stan och köpa julklappar. Guuud vad skönt det är att åka in ensam och få gjort det jag ska göra utan att ha någon annan att ta hänsyn till. Fast att fika själv är väl inte alltid så jävla rockigt, men ibland kan det oxå vara rätt skönt. Inte alls så att jag har behov att egen tid, inte alls faktiskt! Bara för att göra det klart så tycker jag faktiskt om att umgås med människor, men det är även skönt att få vara ensam när jag känner för det.

Arbetsdagen idag var från 7.30 till 17.00, sen hoppade jag på Grön för att åka till Hulebäcksgymnasiumet och titta på Matildas vintershow. När jag kom in i skolan började jag sakna skoltiden lite, men tror inte jag skulle byta mot det jag har nu. Trivs rätt bra med att vara ute i arbetslivet och alla nya människor jag får träffa.


Studenten 2010-06-?


Har en dejt nu, med min kära Spotify <3

Haré  och om någon är inne i stan i morgon, hör av er/dig.


Jag tog en kula för dig och du tog en kula för mig!

Det är rätt fascinerande hur hjärnor funkar ibland. Hur med bara tanken, kan trötta ut en så det känns som om man har sprungit 1mil. Jag kan mala en tanke hur länge som helst ända tills jag får svar eller får den bekräftad. Det värsta är när det handlar om en person som jag inte kan släppa, av flera olika anledningar. Sånt som händer på jobbet har jag inga som helst problem med att släppa, det räcker att jag går utanför dörren så är det borta. Men sånt som handlar om privatlivet är mycket svårare.

Sen undrar jag hur fan man fungerar när man inte lyssnar på sig själv, när allt i kroppen utan hjärnan, säger att en sak är fel. Kan bli riktigt trött på mig själv när jag står och har facit i hand, men ändå ska jag brottas med att det inte stämmer. Det får inte stämma, det kan inte stämma, jag vill inte att det ska stämma. Istället för att acceptera det som står i facit, försöker jag att ändra på det men av alla gånger så misslyckas jag. Det går aldrig att ändra en person, hur mycket man än vill och försöker.

Något jag försöker lära mig är att man ska ge, men får man inget tillbaka är det inte värt att lägga ner någon mer energi.



"Jag tog en kula för dig och fick en smula tillbaks. För dig ska jag göra det tusen gånger om"

Det ska egentligen stå

" Jag tog en kula för dig och du tog en kula för mig. För dig ska jag göra det tusen gånger om"





Skulle kunna skriva hur mycket om detta som helst, men inte ens jag skulle orka läsa igenom det sen.

Nu blir det natten. Efter jobbet imorgon ska jag åka till Hulebäck och kolla på när lill-Tötta ska dansa.

Haré hej!


Ett gott skratt förlänger livet!

Jag kunde inte motstå julbordet när vi väl kom dit. Jag hade tänkt att det var ett litet bord med det vanliga, men herre Jesus Maria vad mycket mat det var!! Har nu lärt mig att äta sill eller iaf några sorter. Vuxenpoäng där faktiskt!

Som vanligt när vi går ut och äter eller vad vi nu ska göra, bryter vi garanterat ihop i asgarv. Idag var ju inget undantag. Det kom in ett luciatåg med 40+ kvinnor som var jätte fina och sjöng underbart vackert, då var pappa tvungen att lägga någon puckad kommentar som gjorde att Kicki bröt ihop. När en väl har börjat garva, hänger alla på och det slutar med att hela bordet vibrerar och vi kan inte kolla på varandra. Tårarna bara sprutar och vi försöker att kväva våra skrattattacker.  Jag tycker verkligen om när det blir så, för det är så fruktansvärt roligt och jobbigt på samma gång. För som idag var det alla andra tysta medans dom sjöng, och vi sitter och bara hoppar av skratt. Det är jobbigt när det verkligen inte passar att skratta och det gör det ännu svårare att sluta!

Som när jag var ute och åt med jobbet på Thai Lee för några veckor sen och jag bröt ihop när en servitör inte kunde uttala vodka och det absolut inte var rätta stunden att lägga av ett asgarv just då, men det gick inte att hålla det inom mig.

Jag njuter av att ha folk runt mig som är lika puckade som mig och som kan bjuda på sig själva. När man släpper den spärren, blir allt mycket roligare! Jag skiter fullständigt i om folk tycker att jag är pinsam, barnslig, puckad eller vad dom nu kan tycka. Jag är som jag har blivit och jag varken vill eller tänker att ändra mig bara för att det finns folk som inte kan acceptera mig. Man kan inte hela tiden gå runt och tänka på hur folk vill att man ska vara eller se ut, det går inte!! Då kommer man aldrig att bli den man är om man hela tiden ska leva upp till andras förväntningar.

Det är kanske lättare sagt än gjort för vissa men försöker man att skita i vad andra tycker, lyckas man till slut!



Haré!!


Mohahaha! Han är bakis!

Var tog denna helgen vägen?? Tycker att det nyss var fredag och nu är det redan söndag! Har haft en riktigt bra helg, har haft någonting uppbokat varje dag, och det gillar jag.
I fredags var jag ute och åt med några från Svalan på ett ställe som heter Tre kockar. Ett rätt mysigt ställe där man köpte en cider för 39kr och fick buffe på det. Men det är väl det som kallas för After work? Det var en kille som var där och spelade och körde typ " ring så spelar vi" grej. Vårat gäng tyckte att vi var jätte duktiga som kunde svara på nästan alla frågor, men det visade sig att vi kom bland dom sista, men men vi kan inte vara bäst på allt! När oldiesarna gick hem, fortsatte jag och Karoline till Combi där vi var ca 4-6 personer på hela stället. Men det blir inte roligare än vad man gör det till, så det gick ingen nöd på oss. Man har inte tråkigt med henne! Sen kom en kompis till henne och hon var ju lika flum som oss så det höjde ju bara stämningen ännu mer. På något sätt hamnade två tjejer från Skåneland vid vårat bord. Shit vilka goa tjejer det var! Det var riktigt roligt att träffa dom! Kvällen slutade med att jag och skåningarna gick till M&H och efter det var det dags att ta sig hem.

På lördagen vaknade jag av att det står två personer och kollar på mig, pappa och Kicki. Mycket trevligt sätt att vakna på måste jag ju säga. Gissa vad det stod på dagens schema? Jo bära ved. Det är fortfarande en väldigt rolig aktivitet sådär dagen efter när man har varit ute. Får se det såhär, bära ved i någon timme eller ha 10grader i huset? Då är valet inte så svårt.
På kvällen åkte vi till pappas och Kickis kompisar och käkade middag. Misstolka mig rätt nu, men något av det värsta jag vet är när någon passar upp för mycket för en. Det är ju trevligt att folk ser till att man har det bra, men det går till en viss gräns. Säger man " nej tack men det är bra" så räcker det, det behöver inte komma femtonhundra frågor till om man vill ha vatten, cola, saft, kaffe eller något.


Söndag och idag är det pappas tur att vara bakis. Moooohahahaha! Rätt åt honom! Om en stund ska jag köra till Jölanda (?) Ska dit och titta på när dom andra äter julbord. Jag tänker inte betala 500spänn för att äta julmat, det gör jag bara inte! Så ovärt när det snart är julafton och man äter julmat en hel vecka framåt.



Ganska många tankar går till my big sister nu.




Haré! <3


Ur mitt vrede, blir jag kreaktiv!

Idag var det inte svårt att veta vad jag skulle göra av min lediga dag. Vaknade vid 8.30, började städa, tvätta och bar lite ved. Väldigt ovanligt, eller inte! Sen tog jag en promenix in till Kungälv för att ha en hot dejt på barngolfen med farmor och komiker Gunnar. Efter en snabb fika, gick jag och the old one till Röda korset där jag fynda! Hittade en skit snygg kavaj från Kappahl som bara ropade mitt namn så kunde inte motstå den. Det blir riktigt snyggt att ha den, en snygg t-shirt ( t-shirt is the shit!) och ett par jeans eller dom svarta byxorna jag har. Tummen upp och raaaawr för det! Sen efter att ha dreglat lite över mig själv, gick vi vidare till Västragatan och leta julklappar till alla barn som numera finns i våran familj. Hittade en del, men är långt ifrån klar. Detta är första julen som jag kan betala alla mina julklappar själv och kunna köpa det jag vill ge dom. Fast måste sätta en gräns, annars kan jag köpa upp hela min lön på bara julklappar.


Där är kavajen och mitt snygga face!

Var på lite dåligt humör när jag kom hem, PMS och tupplur passar inte ihop! Hade som uppgift  att fixa varmvatten, så gick ner till källaren och fastande där i cirkus 1h. Skönt att komma ifrån lite och bara vara ensam en stund. När jag kom upp hade jag från en klamp, skapat en kniv. Att tälja kommer jag nog aldrig växa ifrån. Just att sitta själv, lyssna på musik och tälja är en av de bästa sakerna jag vet, när jag är på dåligt humör.


Ur mitt vrede blir jag kreaktiv. Den är inte klar än men det är en början.


Imorgon är det jobb som står på schemat och när jag kommer hem ska vi baka lussekatter. Mummmms!


Mami får avsluta detta inlägget.

Haré!


All you need is some fucking love!!

För några veckor sen var jag ju på arbetsintervju angående ett långvikariat, och förra veckan fick jag reda på att jag fick det! Tyvärr var det inte på Svalan, där jag har jobbat som mest, utan hamnade på att ställe som är helt olikt från det jag är van vid. Men jag tycker det är roligt med nya utmaningar, nya människor och nya ställen, så det var riktigt roligt att få komma till något nytt. Började på det nya stället igår och efter idag känner jag att detta kommer nog att gå lika bra som det har gjort på de andra ställerna. Mina arbetstider är mån,tis, tors och fre från 7.30-15.15 förutom tis 07.30-17.00. Onsdagar är jag som sagt ledig, men har tänkt att lägga upp mig på timecare, så jag får ihop 100%. Dock ska jag inte jobba imorgon, tänkte faktiskt ha en ledig dag och umgås lite med farmor, köpa julklappar och ringa några viktiga samtal. Kanske hinner baka lite vaniljbullar med farmor om det finns tid för det.

Har inte kunnat blogga på ett bra tag nu, för pappa hade tagit med sig internet grejen till jobbet. Efter abstinensbesvär och kört lite rehab, har jag nu bestämt mig för att köpa ett eget mobilet bredband, så jag slipper att gå igenom detta en gång till!


För några dagar fick jag en "djup" uppenbarelse. Och jaa ni har fortfarande rätt, jag är speciellt och kommer alltid att vara det! Det är bara att gilla läget, för jag gillar det! Här kommer uppenbarelsen:
Alla människor är som blommor. Blommor behöver vatten för att överleva, och vi människor behöver löööööve men som blommor, behöver vissa människor mer än andra.  Det är absolut inget nytt, men det var bara något jag gick runt och tänkte på.

Jag har t.om gjort tre grupper som visar mer vad jag menar.

* Lyckliga Lotta är en blomma som behöver regelbundet med vatten och som dör fort om man inte sköter den.

* Fredsblomma (tror den heter så) behöver inte lika mycket vatten som Lyckliga Lotta, men inte så lite som kaktusen.

* Kaktus, den kan man ju glömma några veckor utan att den dör.

Jag skulle vilja sätta mig vid kaktusen för det verkar vara lättast, men jag är alldeles för känslig för det så egentligen är jag väl en Lyckliga Lotta. Det handlar om all slags kärlek, så det är inte så att någon skulle behöva gå utan. Känner att jag kommer in i lite Di Leva style här men det är faktiskt sant, all you need is love! Vet inte var jag hörde detta någonstans, men det var någon som sa " Du ska älska dig själv innan någon annan kan älska dig" Det tycker jag faktiskt verkar vara helt vettigt. Menar inte att man ska vara ego och bara älska sig själv, men man ska känna sig själv och veta vad man är värd innan man går in i ett förhållande. Det är bara vad jag tycker men sen om man gör det är en hela annan femma!

På tal om älgar, var jag på mitt första stormöte idag. Det var väldigt intressant, det var inte som ett vanligt möta där man håller på att dö av uttråkning, utan på detta mötet höll man på att svettas ihjäl istället! Först fick vi fika, enorma lussekatter som var riktigt goda. Sen pratade cheferna om lite grejer, sen fick personalen julklapp och efter det var det dags för  ZUMBA!!! Oooh yeah shake that ass!! Fy in i hela fridens namn vad det var roligt, men svettades väl ut all vätska som jag hade i kroppen. Ett riktigt bra avslut på ett möte tycker jag!


Jag siktar mot toppen så långt jag kan nå!


Denna bilden och artist säger nog allt det jag vill ha sagt!


Haré!



RSS 2.0